ßßß Cookit - przepis na Wątróbka z cebulą źródło Żelaza

Wątróbka z cebulą źródło Żelaza

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam wątróbkę drobiową, a teraz muszę ja jeść w większej ilości! Dostarczy mi niezbędnego żelaza, którego potrzebuję po problemach zdrowotnych...Zachęcam do jedzenia wątróbki i oprócz tabletek uzupełniania witamin i mikro-, makro-elementów poprzez jedzenie produktów spożywczych. Sporo żelaza zawiera także tatar,suszone morele czy szpinak;)
Składniki:
Oczyszczona wątróbka drobiowa
Cebula
Mąka
Troszkę margaryny do smażenia
Woda
Sól
Przygotowanie:
Wątróbkę obtaczamy w mące, obsmażamy na margarynie, na wierzch wysypujemy cebulę i przykrywamy pokrywką. Po ok. 2min. Dolewamy odrobinę wody i prużymy jeszcze ok. 3 min. I gotowe. Solimy po wyłożeniu na talerz.
Źródło:http://mkgotuje.blogspot.com/2013/04/watrobka-z-cebula-zrodo-zelaza.html