No to dziś przekąska słodka, ale sycąca :-) Bez wątpienia będzie się nadawała na podwieczorek, słodką kolację czy śniadanie :-) Polecam...SKŁADNIKI200 ml mleka2 jajka5 g drożdży5 czubatych łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej2 łyżki drobnych płatków owsianych1 łyżka cukru z wanilią2 jabłkacukier puder do posypaniatłuszcz do smażenia (może być masło klarowane)Mąkę mieszamy z płatkami i cukrem waniliowym. Drożdże rozpuszczamy w mleku, a następnie przelewamy do mąki, dodajemy jajka i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w grubą kostkę; dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.