Wykonanie


Zobaczyłam w sklepie świeże
owoce i nie mogłam się nim oprzeć.Stwierdziłam, że trzeba korzystać
póki jeszcze są. Nawet jakbym z nich nic nie zrobiła smacznego, to z chęcią zje się je same. Ale w drodze ze sklepu wymyśliłam, że zrobię ravioli. Wyszło pyszne. Polecam wszystkim smakoszom pierożków z takim właśnie połączeniem.składniki na farsz:-
miks świeżych
owoców(ja użyłam takie jak na załączonym obrazku)-
cukier puderskładniki na sos:- kwaśna
śmietana 18%-
laska wanilii-
cukier zwykłyskładniki na ciasto:- 1/2kg
mąki pszennej- łyżka
oleju- dobrze ciepła
woda


sposób wykonania ciasta:
Mąkę wysypujemy na blat roboczy, robimy dziurkę, wlewamy
olej i stopniowo wlewamy gorącą
wodę.Wyrabiamy rękami.na gładką zwartą kulę ,ciasto ma być miękkie.Wałkujemy i wycinamy krążki. Na krążek układamy posłodzone
cukrem pudrem owoce, zostawiając puste boki , na
owoce kładziemy drugi krążek i sklejamy.

sposób wykonania sosu:
Śmietanę miksujemy z
cukrem i miąższem z
wanilii. Sos powinien być dobrze słodki.Na talerz nakładamy sos, następnie ugotowane odsączone ravioli. Potrawę przyozdabiamy sosem z przetartych świeżych
owoców. Jemy gorące. Smacznego :-)