ßßß

3 strąki czerwonej papryki1 puszka pomidorów w zalewie2 średnie cebule1 kopiasta łyżeczka koncentratu pomidorowego2 puszki tuńczyka w kawałkach (sprawdzi się taki w sosie własnym jak i w oleju)sól, czarny pieprzsłodka mielona paprykacukier do smakuPapryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paseczki, wrzucamy razem z pokrojoną w piórka cebulą na olej, smażymy do zeszklenia tej ostatniej.
Potem wlewamy pomidory w zalewie i dodajemy koncentrat, mieszamy, dusimy na niewielkim ogniu do zagęszczenia sosu (około 8 - 10 minut), następnie przyprawiamy.
Rybę osączamy z zalewy, dodajemy do papryki, mieszamy delikatnie, ewentualnie doprawiamy i dodajemy cukru by zrównoważyć "kwaśność", schładzamy w lodówce.