Wykonanie
Nie lubię kupnych pasztetów ani past do
pieczywa. Zawsze gdy gotuję zupę czy rosół, zostaje gotowany
kurczak, z którego z niewielkim nakładem sił i środków, wychodzi pyszna pasta. Nie ma jej za wiele, ale to i dobrze, bo najlepsza jest świeżo zrobiona. Polecam, bo można ją zrobić również z
kurczaka z rożna, czy duszonego na patelni. Z gotowanego jednak można jej nadać pożądany smak, gdyż
kurczak nie jest tak nasączony
przyprawami i taką pastę lubię najbardziej.....Polecam.

Składniki:1
udko z kurczaka (250 g)3
jajka1
cebula5 cm świeżego
ogórka1 ząbek
czosnku2 łyżki
majonezukilka
płatków chilisól i
pieprz i szczypta
kurkumy do smaku1 łyżka
oleju
Sposób przygotowania:Udko ugotować (ja miałam z rosołu) i obrać ze skóry.
Jajka ugotować na twardo,
cebulę pokroić i podsmażyć na
oleju na złoty kolor. Wszystkie składniki przepuścić przez maszynkę o grubych oczkach.Wymieszać z
majonezem, wyciśniętym przez praskę
czosnkiem,
przyprawami i odciśniętym z soku drobno pokrojonym
ogórkiem.

Ponownie wymieszać i podawać...Smacznego.