Wykonanie
Mam dla Was pyszne i bardzo łatwe
ciasteczka, takie do wycinania foremkami. Moje przybrały kształt gwiazdek, pewnie z racji zbliżających się Świąt i zimy, ale możecie wyciąć inne - ciasto dobrze się trzyma, po upieczeniu zachowuje kształt, tak że nawet małe rączki sobie z wycinaniem poradzą.
Ciasteczka są mięciutkie w środku i mają lekko
cynamonowy smak, bo użyłam do ich przygotowania wspaniałego
miodu wielokwiatowego z
cynamonem, który produkuje firma
Miody Wileńskich .
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_12_slash_ciasteczka-z-miodem-i-cynamonem/l/-1767417458.JPG)
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_12_slash_ciasteczka-z-miodem-i-cynamonem/l/1721199939.JPG)
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_12_slash_ciasteczka-z-miodem-i-cynamonem/l/-1000504166.JPG)
Składniki :2 szklanki
mąki pszennej100 g.
masła1 pełna łyżka
miodu wielokwiatowego z
cynamonem Miody Wileńskich1 łyżka
cukru pudru1 łyżeczka
proszku do pieczenia2
żółtka1,5 łyżki gęstej
śmietanyPrzygotowanie :Rozpuszczam i lekko studzę
masło. Do miski przesiewam
mąkę, dodaję do niej resztę składników i łyżką mieszam, by się w miarę połączyły, a następnie wyrabiam dłonią elastyczne, gładkie ciasto. Dzielę je na dwie części, każdą rozwałkowuję na grubość ok. 3 mm i wycinam foremkami
ciasteczka. Przenoszę je na wyłożone papierem blachy, piekę po kolei w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (góra-dół) przez 18-20 minut. Po ostudzeniu oprószam pudrem.
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_12_slash_ciasteczka-z-miodem-i-cynamonem/l/-435348105.JPG)
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_12_slash_ciasteczka-z-miodem-i-cynamonem/l/1033530486.JPG)
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_12_slash_ciasteczka-z-miodem-i-cynamonem/l/1622801820.JPG)
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_12_slash_ciasteczka-z-miodem-i-cynamonem/l/215344284.JPG)