Wykonanie
Szybkie, zdrowe i apetyczne śniadanie? Kto powiedział, że to niemożliwe. Dobre chęci i organizacja czasu to połowa sukcesu, druga połowa to śniadanie, które dobrze skomponowane z pewnością odwdzięczy się nam udanym dniem. Przygotowanie owsianych racuchów to zaledwie kilka - kilkanaście minut. Do tego pyszny i odżywczy
sok pomidorowy. Czegóż chcieć więcej.

Na ok 3-4 porcje1,5 szklanki
płatków owsianych1/3 szklanki
suszonej żurawiny1/3 szklanki
nasion słonecznika i dyni2-3 łyżki
mąki2
jajka250 - 300 ml
mlekaszczypta
soliolej do smażeniasos:200 ml gęstego
jogurtunatka pietruszkiPłatki,
mąkę,
jajka,
żurawinę i nasiona dokładnie ze sobą wymieszać. Dolać tyle
mleka aby ciasto było gęste na tyle, aby racuchy nie rozlewały się na patelni.Rozgrzać
olej na patelni, nakładać racuchy z pomocą łyżki i smażyć z obu stron na złoty kolor.W czasie smażenia, poszatkować
natkę pietruszki, dodać do
jogurtu i wymieszać.Ciepłe racuchy podawać z sosem
pietruszkowym wraz ze szklaną
soku pomidorowego Tymbark.

Przepis bierze udział w konkursie Śniadanie TYMBARK