ßßß
1 kg wątróbki drobiowej5 cebul330 ml słodkiej śmietany 30% (kwaśna nie może być)4 jajka150 g bułki tartej4-5 łyżek miodu płynnegosól, pieprz, majeranekolej do smażeniaCebulę pokroić w piórka i smażyć ok 30-40 minut na małym ogniu do zezłocenia, cebula powinna nabrać s łodkiego smaku (nie można jej przypalić).Wątróbkę umyć, pokroić w mniejsze kawałki, posolić, popieprzyć i usmażyć na patelni. Następnie zmielić w maszynce lub blenderem na gładką masę.Jajka roztrzepać, dodać je do wątróbki, razem z bułką tartą, śmietaną, cebulą, miodem. Przyprawić jeszcze raz solą, pieprzem i nie żałować majeranku.Masę przełożyć do keksówki - podana proporcja mieści się w keksówce o wymiarach 35x10 cm.Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 30-40 minut.