Wykonanie
Od dłuższego czasu zajadam się tą owsianką i chyba długo jeszcze minie, nim mi się znudzi. Jest chrupiąca,
orzechowo malinowa, kremowo serowa.
Płatków owsianych tu nie czuć (nie przepadam za ich smakiem i staram się go zatuszować).Myślę że ten przepis będzie idealny dla osób które chciałyby spróbować jeść owsianki. TO śniadanie jest jak pyszny deser i każdego ranka cieszę się że nie muszę się opierać przed jego zjedzeniem :)Kolejną zaletą jest czas przygotowania - wieczorem 3 minuty, rano tylko wymieszać i gotowe :) Idealne, zdrowe śniadanie dla zapracowanych i wiecznie spóźnionych.Składniki:2 łyżki
płatków owsianych Górskich2 czubate łyżki chudego
białego sera lub
twarożku naturalnego2 łyżki posiekanych niezbyt drobno
orzechów włoskich2 łyżki
nasion słonecznikagarść mrożonych
malinpół małego opakowania
jogurtu naturalnego2 łyżeczki
miodu rzepakowegoPrzygotowanie:
Miód rozmieszać w niewielkiej ilości
jogurtu. Następnie dodać
płatki,
ser, resztę
jogurtu,
orzechy i
słonecznik. Dobrze wymieszać i przełożyc do słoika.Na wierzch wsypać zamrożone
maliny. Słoik zamknąc i odstawić na noc do lodówki.Rano przełożyć do miseczki, wymieszać i zjeść.Można też zabrać taki słoiczek do pracy.Smacznego!