ßßß
Idealne na przekąskę do pracy, szkoły, na spacer. Zapraszam!Składniki:2 bardzo dojrzałe banany średniej wielkości3 daktyle1 szklanka płatków owsianych (mogą być gryczane, mieszane)1/2 szklanki pestek dyni i słonecznika (ja już miałam wymieszane)2 łyżki suszonej żurawinyPrzygotowanie:daktyle i banany zmiksować na gładką masędo masy dodać pozostałe składnikidokładnie wymieszaćodstawić na dosłownie kilka minut, w tym czasie przygotować blachę - wyłożyć papierem do pieczenia i nastawić piekarnik na 280 stopni na blaszce uformować ciastka i wstawić do piekarnika
piec w 80 stopniach jakieś 15-20 minut, gdzieś pod koniec pieczenia odwróciłam na chwilęwyjąć z piekarnika i suszyć na kratce
Ciastka są bardzo słodkie. Kruche. Pyszne. Można dodać orzechy, migdały, inne suszone owoce. Z podanej porcji zrobiłam 6 sporych ciastek.
Ja jestem słabym cukiernikiem, nie piekę szałowych ciast, męczy mnie odmierzanie, mieszanie, wałkowanie, ale ten przepis zostanie ze mną zdecydowanie na dłużej. Tak jak pisałam wyżej to były najlepsze ciastka na świecie! :)Polecam z całego serca!Smacznego!