ßßß Cookit - przepis na W śląskim warzywniku

W śląskim warzywniku

nazwa

Wykonanie

Pijaana kieełbasa
W sobotę, przepis przetestowałam na gościach.  Posmakowało, więc zapodaję Wam na blogu.
Smakoszy piwa jest wielu, więc myślę, że nie tylko wam posmakuje kiełbaska.
Ja kupuję białą kiełbasę w Makro Cash lub w sklepiku na targu, gdzie mają pyszną kiełbasę i co ważne zawsze jakościowo jednakową. Piszę o tym, ponieważ ważne jest to, aby sam produkt był smaczny. 
Składniki:
1Piwko jasne (ja użyłam żubra)
2 Liście laurowe
3 ziela angielskie
2 goździki
Chleb razowy 4 kromki
Sok z pół cytryny
Kwaśna śmietana
4 szt pysznej białej kiełbaski
Sól, pieprz
Podgrzewamy piwko w garnku, dodając przyprawy (oprócz soli i pieprzu). Gdy piwo wrze wkładamy kiełbaskę i gotujemy +/- 10 min. Na patelni szklimy poszatkowaną cebulkę i wrzucamy do piwka z kiełbaską razem z pokruszonym chlebem razowym. Wyciągamy kiełbasę na talerz. Odczekujemy, aż sos troszkę ostygnie i miksujemy. Dodajemy sól, pieprz, cytrynkę do smaku oraz śmietanę. Do chłodnego sosu wkładamy kiełbaskę i czekamy na gości  Czas Was goni, to polecam ten przepis!
Źródło:http://slaskiwarzywnik.blogspot.com/2014/09/pijaanakieebasa-w-sobote.html