Wykonanie
Pijaana
kieełbasa W sobotę, przepis przetestowałam na gościach. Posmakowało, więc zapodaję Wam na blogu.Smakoszy
piwa jest wielu, więc myślę, że nie tylko wam posmakuje
kiełbaska.Ja kupuję
białą kiełbasę w Makro Cash lub w sklepiku na targu, gdzie mają pyszną
kiełbasę i co ważne zawsze jakościowo jednakową. Piszę o tym, ponieważ ważne jest to, aby sam produkt był smaczny.

Składniki:1Piwko jasne (ja użyłam żubra)2
Liście laurowe3
ziela angielskie2
goździkiChleb razowy 4 kromkiSok z pół
cytrynyKwaśna
śmietana4 szt pysznej
białej kiełbaskiSól,
pieprzPodgrzewamy
piwko w garnku, dodając
przyprawy (oprócz
soli i
pieprzu). Gdy
piwo wrze wkładamy
kiełbaskę i gotujemy +/- 10 min. Na patelni szklimy poszatkowaną
cebulkę i wrzucamy do
piwka z
kiełbaską razem z pokruszonym
chlebem razowym. Wyciągamy
kiełbasę na talerz. Odczekujemy, aż sos troszkę ostygnie i miksujemy. Dodajemy
sól,
pieprz,
cytrynkę do smaku oraz
śmietanę. Do chłodnego sosu wkładamy
kiełbaskę i czekamy na gości Czas Was
goni, to polecam ten przepis!