ßßß Cookit - przepis na W śląskim warzywniku

W śląskim warzywniku

nazwa

Wykonanie

Zupa koperkowa inaczej.
Moją koperkową podkręcają kluseczki:) To one są smaczną ciekawostką tej zupy. Szybka i pyszna. Polecam!
Składniki:
1 , 5 litra rosołu (można przygotować dzień wcześniej)
Łyżka tłuszczu
Cebula
2 łyżki kaszy manny
3 łyżki mąki
2 pęczki koperku
Natka Pietruchy
Pół szklanki śmietany
Jajo, sól, pieprz
Cebulkę drobno kroimy i przesmażamy ( na złoto). Łączymy kaszę mannę, mąkę, jajo, cebulę, przyprawy i natkę (jeżeli chcemy kluski b. miękkie dajemy mniej mąki, twardsze-więcej). Z ciasta formujemy kluseczki i kładziemy na wrzący rosół. Gotujemy mieszając.
Do wrzącej zupy wsypujemy drobno posiekany koper i chwilę gotujemy. Łyżkę mąki mieszamy ze śmietaną i wlewamy do zupy jeszcze ją gotując.
Smacznego;)
Źródło:http://slaskiwarzywnik.blogspot.com/2014/09/zupa-koperkowa-inaczej.html