Składniki:2 opakowania świeżej roszponkipomidorki koktajlowe 250 gramogórek zielonyoliwki zielone ( ilość wedle uznania)suszone pomidory ( ilość wedle uznania)oscypek lub ser żółty wędzonysól oraz pieprzSos:łyżka musztardyłyżka majonezułyżka ketchupuPrzygotowanie:Ta bardzo smaczna i zdrowa sałatka jest wspaniała na każdą okazje. Roszponkę myjemy i osuszamy. Oliwki ja kroiłem na pół, pomidorki koktajlowe na ćwiartki a suszone pomidorki na 3-4 paski. Serek lub oscypek ścierami drobniutko na tarce. W kubku lub miseczce dodajemy po łyżce majonezu, ketchupu i musztardy i po dokładnym rozmieszaniu przelewamy całość do warzyw i mieszamy dokładnie. Sałatka jest do jedzenia na świeżo gdyż po zostawieniu ja na kolejny dzień roszponkatraci swoją objętość i nie wygląda to już imponująco. więc szykować ją około 1-3 h przed podaniem. Smacznego.