Wykonanie
Pogoda się zepsuła, z pikniku nici. Musiałyśmy uciekać z parku – czarne chmury, siąpiący deszcz i ogólnie groźna atmosfera zwiastowały nieuchronną burzę. Jak na złość, kiedy dotarłyśmy do domu zaczęło się rozpogadzać, ale jak się okazuje, równie dobrze piknikuje się w domu. Pyszne tortille poprawiły nam nastrój. Dla dziecięcej części biesiadników zrobiłam identyczny farsz ale bez dodatku
chilli.

Składniki (4 porcje)2
pomidory2
czerwone papryki2
czerwone cebule2
papryczki chilliOliwaSól,
pieprz4 pszenne tortillePrzygotowanie
Pomidory sparz i obierz ze skórki.Posiekaj
cebulę i
chilli, pokrój w kostkę
pomidory i
paprykę.Rozgrzej patelnię z odrobiną
oliwy, zeszklij
cebulę, dodaj
pomidory,
paprykę i
chilli.Duś wszystko około 10 minut, aż warzywa będą miękkie.Dopraw do smaku
solą i
pieprzem.Placki tortilli delikatnie podgrzej na patelni bez tłuszczu.Nałóż farsz na placek,
zwiń w rulonik.Gotowe!Zobacz także:Tortille z pysznym
kurczakiemPiknikowe tortille z
łososiem i
rukoląFajitas z
kurczaka