ßßß
Składniki:kromki chleba pszenno-żytniegoplastry szynkizielone szparagiplastry ostrego żółtego sera1. Odkroić z kromek chleba skórkę. Przypiec chleb w tosterze. Piekarnik ustawić na 200 ºC.2. Szparagi oczyścić, pozbyć się zdrewniałych końcówek. Pokroić na 3-4 kawałki. Oddzielnie odłożyć główki. Gotować szparagi przez ok. 6 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru. Pod koniec gotowania wrzucić główki szparagów i jeszcze gotować 2 minuty.3. Na blasze do pieczenia ułożyć kromki chleba, plasterek szynki, kilka kawałków szparagów i plasterek sera.4. Zapiekać około 6 minut. Podawać gorące.Jeśli nie znacie szczegółów akcji Skandynawskie lato, polecam zajrzeć do zaproszenia, które pojawi się po kliknięciu na poniższy banerek.