Wykonanie
Gdzieś na FB mignęło mi zdjęcie cudownych kanapek zrobionych przez Ewelinę . Zrobiłam je zupełnie inaczej, z tego co akurat było w lodówce. Polecam, ale pod jednym warunkiem.
Miejcie pewność, że Wasze
szparagi nie są stare i zdrewniałe. U mnie niestety część taka była.
Składniki (na 2 kanapki):kilka
szparagów4 kromki
chleba (u mnie ten orkiszowy)
masłoser żółty (4 plastry)2 plastry
szynkiWykonanie:
Szparagi dokładnie umyć i odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić na kawałki o długości kromki
chleba.
Chleb posmarować
masłem z zewnętrznej strony (tzn z tej, która będzie zewnętrzna po złożeniu kanapki). W środek włożyć plasterek
sera, na to kilka
szparagów, plasterek
szynki i znowu
ser. Przykryć kromką
chleba. Tak powstałe kanapki zgrillować w opiekaczu przez 4-5 minut. Podawać ciepłe.