Wykonanie
1 bochenek niekrojonego
chleba200 g
żółtego sera200 g
szynki1/4 szklanki roztopionego
masładymka zielona3 ząbki
czosnkusól,
pieprzWykonanie:
Chleb nacinamy w kratkę, najpierw wzdłuż, a następnie wszerz, Staramy się nacinać możliwie jak najgłębiej, uważając aby nie przeciąć dolnej skórki.
Ser oraz
wędlinę tniemy na niezbyt duże, cienkie plastry i wkładamy pomiędzy nacięcia
chleba. Do roztopionego
masła dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek i wszystko mieszamy na pastę. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Taką pastą polewamy cały bochenek. Posypujemy posiekaną
dymką.
Chleb zawijamy szczelnie w folię, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. Następnie odwijamy
chleb z folii i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut, aż skórka się zarumieni a
ser dobrze roztopi.Smacznego!Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila
[email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.