Wykonanie
Crumble to deser pochodzący z Wysp Brytyjskich składający się najczęściej z zapieczonych
owoców (choć zdarzają się słone wersje) z kruszonką.Przygotowałam to pyszne ciasto razem z innymi blogerami: Kabką, Shinju, Panną Malwinną,
Maggie, Emmą, Anią, Eweliną, Wierą i Lejdi .

Składniki na formę do tart o średnicy:0,5 kg
truskawek50 g
migdałów w słupkachKruszonka*:150 g
mąki pszennej50 g
mąki ziemniaczanej50 g
cukru125 g zimnego
masła* Kruszonka wg przepisu Kwestii Smaku – z przepisu na Placek
drożdżowy z
rabarbarem i kruszonką (placek również przygotowałam i już w poniedziałek zobaczycie go na Mopsie w kuchni)

1.
Truskawki opłukać i oczyścić z szypułek.2. Ułożyć w naczyniu do zapiekania.3. Zrobić kruszonkę.
Masło posiekać na małe kawałeczki i rozcierać palcami razem z
mąką i
cukrem.4. Kruszonką wymieszaną z
migdałami posypać
owoce.5. Piec w temperaturze 180 C przez 30 minut. W ostatnich 10 minutach pieczenia włączyć termoobieg.

Crumble dodaję do akcji: