ßßß Cookit - przepis na Truskawki pod kakaową kruszonką - Buszująca w kuchni

Truskawki pod kakaową kruszonką - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam ten sposób podawania truskawek. Szybki i prosty deser. I co ważne, można przygotować go w większych ilościach i przechowywać w lodówce nawet przez 2 dni. A piec dopiero wtedy kiedy mamy na niego ochotę, bo powinien być podawany na ciepło.
Składniki
truskawki, 500-600 g
mąka pszenna, 90 g
cukier, 80 g
masło (w temperaturze pokojowej), 80 g
kakao, 30 g
Sposób przygotowania
Truskawki umyć, pokroić i przełożyć do naczynia żaroodpornego o średnicy 22 cm. Mąkę, cukier, masło i kakao połączyć. Truskawki posypać kruszonką.
Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Piec około 30 minut.
buy oxycontin
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/truskawki-pod-kakaowa-kruszonka