Wykonanie
Po pierwsze przepraszam za jakość zdjęć, niestety akumulator w aparacie odmówił mi posłuszeństwa, więc musiałam posiłkować się zdjęciami zrobionymi telefonem. Aczkolwiek deser ten wyszedł na tyle smaczny, że postanowiłam podzielić się z
Wami przepisem. Nie ma tu żadnej innowacji, bo crumble to po prostu
owoce zapieczone pod kruszonką, ale bardzo je lubię i w sezonie letnim bardzo chętnie przygotowuję je w różnych wariantach
smakowych. :)
Składniki:(na dwie kokilki)garść
truskawekgarść wydrylowanych
czereśnikruszonka:30 g zimnego
masła2-3 stołowe łyżki
cukru60 g
mąki pszennejPrzygotowanie:Pokrojone w kawałki
owoce umieszczamy w kokilkach. Składniki kruszonki bardzo szybko wyrabiamy palcami. Kruszymy na wierzch
owoców. Na wierzch można posypać także pokruszone
płatki migdałów. Deser wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15 minut. Podajemy na ciepło. Smacznego!