Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Drożdżówka ze
śliwkami i ...
Chleb pszenny na drożdżach z ... »Treściwy obiad
mięso warzywa i to jednogarnkowe można powiedzieć . Ziemniaczki ugotowałam tylko osobno.
Mięso wyszło delikatne smaczne i doprawione . Warzywa przepyszne podduszone i zapieczone w sosie który powstał sam z siebie dzięki
mięsu i warzywom .Składniki:
karkówka 8-10 plastrów
pomidor 4 szt
kabaczek 2 szt takie małe najlepiej albo jeden duży
bulion drobiowy lub wołowy 500 ml
sól i
pieprz do smakuDodatkowo:
ziemniaki 1 kgWykonanie:
Pomidory sparzyć , zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę wkładamy do naczynia żaroodpornego .
Kabaczek obieramy ze skórki i kroimy w plasterki i dodajemy do
pomidorów .
Karkówkę myjemy osuszamy i kroimy w plastry 8-10 plastrów .Smażymy na rozgrzanym
oleju karkówkę z obu stron , przekładamy na warzywa.Zalewamy
bulionem drobiowym lub wołowym ( jaki przygotujecie to wasz wybór) .Wkładamy naczynie z
mięsem do pieca i pieczemy w 200 stopniach koło 1.1/2 godziny.Pół godziny przed końcem gotujemy
ziemniaki.Podane na stół - prawda że wygląda smacznie :)Ps . Podczas smażenia nie użyłam
soli i
pieprzu


niedziela, 20 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter