ßßß

Składniki :2 jajka1 szklanka mąki pszennej1 szklanka płatków orkiszowych, polecam płatki BiO firmy Fresano0 , 5 szklanki prosa ekspandowanego1/3 szklanki ksylitolu1 łyżeczka proszku do pieczeniapo garści: rodzynek, żurawiny i posiekanych suszonych śliwek100 g. masłaPrzygotowanie :Do miski wbijam żółtka, dodaję mąkę, płatki orkiszowe, proso, bakalie, proszek do pieczenia i ksylitol - mieszam łyżką do połączenia się składników. Rozpuszczam masło i gorące wlewam do miski, mieszam. Z białek ubijam pianę, dodaję do reszty, chwilę mieszam ciasto dłonią. Odrywam porcje wielkości orzecha włoskiego, spłaszczam formując okrągłe ciasteczka. Układam je na blasze wyłożonej papierem, po czym piekę przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni C.Przepis autorski.