Bardzo prosta i pyszna babka sojowa. Wyśmienicie smakuje z masełkiem lub domową konfiturą.Składniki:1/3 szklanki soi1 szklanka mąki tortowej¾ szklanki mąki ziemniaczanej1 szklanka cukru pudru4 jajka20 dag masła12 gram proszku do pieczenia1 aromat cytrynowypapier do pieczeniasól do smakuWykonanie:Soję namoczyć przez parę godzin, następnie ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić. Masło utrzeć na puch i stale dodawać po łyżce masy sojowej. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru i połączyć z masą sojowo -maślaną, aromatem, mąkami i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno z resztą cukru i połączyć delikatnie z masą. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.