Wykonanie
Nie ma nic przyjemniejszego,niż pogawędka przy filiżance
kawy lub
herbaty.Warto podać domowe tartinki z
musem jabłkowym Ciasto kruche przygotowane na bazie
oleju rzepakowego dzięki temu ciasto jest bardziej elastyczne, łatwiej je wyrobić i przygotować różne wzory.
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ zdrowy, bez charakterystycznego zapachy,jest numer jeden w mojej kuchni.Upieczone w dużej blaszce, czy w małych foremkach zawsze będą smakowały naszych gościom i bliskim.

składniki20 dag
mąki50 ml
oleju rzepakowego1 łyżka
masła1
jajkoaromat waniliowy5 dag
cukru brązowego1 opakowanie
cukru waniliowego1 słoik
musu jabłkowego z
jabłek grójeckich domowego.

wykonanieDo misy robota wkładamy
mąkę,
cukier,
cukier waniliowy,
jajko,
masło,aromat wlewamy
olej wyrabiamy na gładkie ciasto kruche elastyczne.Zawijamy w folię wkładamy na 1 godzinę do lodówki.

Ciasto rozwałkowujemy wycinamy z niego 4 duże kółka. Foremki smarujemy
masłem wykładamy kółkami.
Spody z ciasta nakłuwamy na które wykładamy mus z
jabłek. Ciasto ponownie zagniatamy rozwałkowujemy tniemy, na cienkie paski, z których robimy kratkę. Przykrywamy naszą tartinkę kratką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni około 20 minut