Wykonanie
Pieczywo to temat rzeka, postaram się na blogu przybliżyć.Przygotowanych mam dla Was kilka przepisów na pyszne,chrupiące z różnymi dodatkami
chlebki. Jako pierwszy wybrałam
chleb bezglutenowy,ponieważ wiem jak poważny jest problem dla niektórych ludzi,jak trudno wydaje się przygotowanie
chleba bezglutenowego,a zapewniam Was przepis jest bardzo prosty. Chlebek wyszedł bardzo smaczny,aromatyczny pyszny.Możemy do niego dodać różne dodatki które możemy jeść na diecie bezglutenowej.

składniki
chleb bezglutenowyskładniki1 szkl
mąki ryżowej1/2 szkl
mąki ziemniaczanej1/2 szklanki
ryżu3 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia1 1/2 szkl rozgniecionych
bananów4
jajka1/2 szkl
cukru1/2 szkl
oleju1 łyżeczka
soli Kamis
mleko sojoweWykonanieDo miski wkładamy suche składniki :
mąkę ryżową,
mąkę ziemniaczaną,
ryż,
proszek do pieczenia które dokładnie mieszamy.Do drugiej miski mokre składniki
jajka,
olej,rozgniecione
banany,
cukierdokładnie mieszamy powoli dodajemy suche składniki dolewamy
mleko sojowe by uzyskać gładkie ciastoPiekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę do
chleba smarujemy
olejem doktóre wkładamy ciasto. Pieczemy około 60 minut.