ßßß Cookit - przepis na Ryba w liściach winogron – Kamis Grill Klasyczny

Ryba w liściach winogron – Kamis Grill Klasyczny

Wykonanie

Składniki
Około 400 g sprawionych ryb morskich na przykład sardynki lub makrele
Kilka listków tymianku
Plastry cytryny
Marynowane w solance liście winogron
2 łyżki oleju
Bawełniany sznurek do przewiązania
Przyprawa Grill Klasyczny KAMIS
Wykonanie
Olej wymieszać z przyprawą Grill klasyczny KAMIS i posmarować nim ryby wewnątrz i na zewnątrz. Do środka włożyć plastry cytryny i gałązki tymianku. Ryby owinąć liśćmi i przewiązać bawełnianym sznurkiem. Piec na rozgrzanym ruszcie po około 8 minut (w zależności od wielkości ryby).
W tym czasie liście się mocno przypieką, a ryba pozostanie soczysta.
Autorem przepisu jest, KAMIS
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/07/ryba-w-lisciach-winogron-kamis-grill.html