ßßß Cookit - przepis na Chipsy z tortilli - ziołowe i ziołowo-serowe

Chipsy z tortilli - ziołowe i ziołowo-serowe

nazwa

Wykonanie

Robiłam na obiad kebaby i zostały mi dwa placki do tortilli. Nie chciałam, żeby wyschły, więc znalazłam w internecie sposób na ich wykorzystanie. Zrobiłam chipsy ziołowe i ziołowo-serowe :) Można też zrobić z papryką lub po prostu solone - każdy robi wedle swoich kubków smakowych :)
Składniki:
2 placki do tortilli
kilka plasterków sera żółtego ew. startego na tarce o dużych oczkach
lubczyk
tymianek
3 łyżki oleju
Nożem do pizzy, radełkiem kuchennym lub po prostu zwykłym nożem kroimy placki do tortilli w trójkąty. Z jednego placka wyjdzie 16 sztuk. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Mieszamy 3 łyżki oleju z przyprawami i pędzelkiem smarujemy każdy z trójkątów
Na częśći z nich układamy po kawałku sera żółtego
Nagrzewamy piecyk do 180 stopni C (u mnie termoobieg) i pieczemy ok. 15 minut obserwując czy za bardzo się nie przypiekają. Mają mieć lekki złoty kolor
Po upieczeniu można dodatkowo posypać solą. Ja tego nie robiłam, ponieważ miałam dosyć ostry żółty ser
Bardzo fajna przekąska podczas oglądania filmu. I na pewno zdrowsza od chipsów kupnych...
Smacznego :)
Źródło:http://szczesliwakuchnia.blogspot.com/2013/11/chipsy-z-tortilli-zioowe-i-zioowo-serowe.html