Wykonanie
Robiłam na obiad kebaby i zostały mi dwa placki do tortilli. Nie chciałam, żeby wyschły, więc znalazłam w internecie sposób na ich wykorzystanie. Zrobiłam
chipsy ziołowe i
ziołowo-
serowe :) Można też zrobić z
papryką lub po prostu solone - każdy robi wedle swoich kubków
smakowych :)

Składniki:2 placki do tortillikilka plasterków
sera żółtego ew. startego na tarce o dużych oczkach
lubczyktymianek3 łyżki
olejuNożem do pizzy, radełkiem kuchennym lub po prostu zwykłym nożem kroimy placki do tortilli w trójkąty. Z jednego placka wyjdzie 16 sztuk. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia


Mieszamy 3 łyżki
oleju z
przyprawami i pędzelkiem smarujemy każdy z trójkątów

Na częśći z nich układamy po kawałku
sera żółtego
Nagrzewamy piecyk do 180 stopni C (u mnie termoobieg) i pieczemy ok. 15 minut obserwując czy za bardzo się nie przypiekają. Mają
mieć lekki złoty kolor

Po upieczeniu można dodatkowo posypać
solą. Ja tego nie robiłam, ponieważ miałam dosyć ostry
żółty ser
Bardzo fajna przekąska podczas oglądania filmu. I na pewno zdrowsza od
chipsów kupnych...Smacznego :)