Wykonanie
Okey to danie nie jest bardzo skomplikowane, choć takie może się wydawać po opisie, ale nie
będę ukrywać, że składniki nie są łatwo dostępne ;-) Muszę jednak powiedzieć, że jest naprawdę smaczne - liście bananowca nadają niesamowitego aromatu.Składnikiokoło 1kg rekinamrożone liście bananowca (można kupić w kuchniach świata)
przyprawa fit up do
owoców morzaolej roślinnyLiście bananowca rozmrażamy. Przycinamy je nożyczkami na płaty takie żeby starczyły na zawinięcie
steku - u mnie było to około 30 cm.Najpierw marynujemy rekina w
oleju roślinnym i dużej ilości
przyprawy fit up (minimum 2 godziny) w temperaturze pokojowej.Po 2 godzinach
steki grillujemy około 2 minuty z każdej strony (nie bójcie się, będziemy jeszcze je piec), następnie myjemy liście bananowca również grillujemy około 1 minuty z każdej strony - to jest bardzo ważne, bo pod wpływem ciepła robią się one miękkie i łatwiej będzie je można zwinąć. Rekiny kładziemy na liściu i zawijamy jak na poniższym zdjęciu - końce robimy tak samo jak pakujemy prezenty pod choinkę ;-) i 'zszywamy' wykałaczką.

Jak już zawiniemy wszystkie
steki - to pieczemy je w rozgrzanym do 180C piekarniku przez około 30-40 minut.
Steki podajemy z
cytryną lub
limonką rozcinając liście po środku i lekko rozchylając - oczywiście liści nie jemy;-)SMACZNEGO!O.