Wykonanie
Nagrodzony przepis konkursowy od alaaa72pierwsza warstwa4 szt 150 gr
serek homogenizowany waniliowy,180 gr
margaryna,4 łyżki
żelatyna1 szt
cukier waniliowy,3 szt
jajka,3/4 szkl
cukier,druga warstwa0 , 5 l kremówka,0,7 l
woda,2 szt
galaretka brzoskwiniowa,trzecia warstwa2 szt
galaretka brzoskwiniowa0,7 l
wodawinogrona i
banan do dekoracjiSposób przygotowania 1 warstwa- Utrzeć
margarynę z
jajkami i
cukrami ,cały czas miksując dodawać
serki homogenizowane i namoczoną
żelatynę. Masę wylać na blachę i i schłodzić2 warstwa- ubić kremówkę na sztywno i połączyć z tężejącą
galaretką wylać na pierwszą warstwę i ponownie schłodzić3 warstwa -
galaretki ugotowane w 0, 7 l. Tężejące wylać na drugą warstwę.Na drugiej warstwie ułożyć dekorację z
owoców. Sernik musi być dobrze schłodzony. Sernik jest na blachę z brzegami.Wszystkie składniki na pierwszą warstwę powinny
mieć temperaturę pokojową.