Wykonanie
przepis pochodzi z portalu "
Kasia moje ciasto klik "a został przygotowany na konkurs. Musze przyznać trochę bałam się użyć warzywa do ciasta,jak się okazało byłam w dużym błędzie,ciasto wyszło rewelacyjne,pyszne,Koniecznie musicie go zrobić,polecam.Przepraszam za jakość zdjęcia,dopiero zaczynałam moją przygodę z fotografią żywności. A przepis dodałam ponieważ przepis jest genialny,koniecznie go wypróbujcie.s
składniki200g
margaryny2 szklanki
marchewki startej na drobno (300g)4
jaja½ szklanki
cukru (120 g)2 szklanki
mąki (320 g)2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżeczki
sody oczyszczonejszczypta solwykonanie
Kasię rozpuścić.
Jaja zmiksować z
cukrem, dodać połowę
mąki połączonej z
proszkiem do pieczenia,
sodą i
solą, wszystko wymieszać.Dodać startą
marchewkę, wsypać resztę
mąki, połączyć.Następnie wlać ostudzoną
Kasię i wszystko dokładnie wymieszać.Przelać ciasto do formy (o średnicy ok. 26 cm) wysmarowanej
Kasią i posypanej
bułką tartą. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.