ßßß
1 kg schabusól, pieprz, płatki chilli, sumak200 g szpinaku2 łyżki olejuząbek czosnkukilka plasterków szynkiSchab rozkroić na płaski płat (albo poprosić o taki w sklepie), który rozbić lekko tłuczkiem - powinien być troszkę grubszy niż na kotlety.Szpinak rozmrozić - wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem, dodać przeciśnięte przez praski czosnku i smażyć przez kilka minut.Farsz zostawić do ostudzenia.Oprószyć mięso z dwóch stron solą, pieprzem, chilli i sumakiem.Na rozłożony schab wyłożyć kilka plasterków szynki, a na to szpinak - zawinąć w ciasną roladkę, a końcówki mięsa spiąć wykałaczkami aby się rulon nie rozpadł, można też powbijać wykałaczki przez środek.Piec przez godzinę w temp. 180 st.C. w naczyniu żaroodpornym.