ßßß

Składniki na 2 osoby:2 filety z indyka (400 g)50 g szynki typu pancettachorizo (kawałek ok. 10 cm)garść orzechów nerkowca4 czubate łyżki szpinaku posmażonego wcześniej z czosnkiem (zamrożone na taką okazję jak ta)sól, pieprzolej do smażeniaFilety myjemy, suszymy i rozkrawamy tak by miały one jak największą powierzchnie. Każdy tłuczemy delikatnie tłuczkiem, wnętrze doprawiamy solą i pieprzem. Chorizo kroimy w plastry, miksujemy blenderem (nożyki S) razem z orzechami i oliwą. W ten sposób powstanie pasta, którą smarujemy mięso zostawiając margines z jednej strony. Na tę pastę dodajemy warstwę szpinaku i zwijamy roladki, spinając wykałaczkami, żeby nam się nie rozwinęły. Wierzch każdej roladki owijamy szynką. Tak przygotowane roladki obsmażamy z każdej strony na odrobinie oleju, 2 minuty z każdej strony. Następnie pieczemy 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.