ßßß
500 g mięsa mielonegojajkobułka tartasól, pieprz naturalny, pieprz ziołowy, zielona czubrycacebula2 łyżeczki brązowego cukru1/3 szklanki czerwonego wina lub octu z czerwonego winaolejCebulę kroimy w drobną kostkę.Rozgrzać olej na patelni, wrzucić cebulę, chwilę smażyć, dodać szczyptę soli i cukier brązowy.Podlać winem lub octem z czerwonego wina, mieszać aż odparuje.Cebulę odstawić do ochłodzenia.Mięso wymieszać z jajkiem, cebulą, bułką tartą - u mnie wyszło około 1/3 szklanki.Formować mięso w małe klopsiki wielkości orzecha włoskiego.Obtaczać każdy klopsik dodatkowo w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym z oleju, przez kilka minut, zmieniając strony.Podawać nadziane wykałaczkami - świetnie sprawdzają się, jako przekąski na imprezie.
brązowy Tęcza Smaków akcja