ßßß Cookit - przepis na Młode ziemniaki z masłem i koperkiem

Młode ziemniaki z masłem i koperkiem

nazwa

Wykonanie

Ziemniaki są w naszym domu standardowym dodatkiem do obiadu, lubimy je w przeróżnej formie, ale najbardziej jako:
smażone ziemniaki w plasterkach
oraz w wersji klasycznej poniżej.
1 kg młodych ziemniaków
sól
pęczek koperku
szczypiorek
1/3 kostki masła
Ziemniaki wyszorować, umyć i włożyć do garnka.
Zalać wodą, dodać sól ( łyżeczka na litr).
Gotować do miękkości, po zawrzeniu około 25-30 minut.
Ugotowane ziemniaki odcedzić, dodać masło i posiekany koperek ze szczypiorkiem, wymieszać ze sobą i przełożyć na talerz.
Wybornie smakują z maślanką i jajkiem sadzonym.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2013/09/mode-ziemniaki-z-masem-i-koperkiem.html