Wykonanie
Lubicie trufle? Do tej
pory wydawało mi się, że to jedne z nielicznych
słodyczy, których nie lubię :) Jakich słodkości jeszcze nie lubię: ptasiego mleczka,
czekolady z płynnym nadzieniem, de licji i
biszkoptów . D latego podeszłam do tego przepisu dość sceptycznie -
trufle to
trufle, nie mog ą być dobre. A tu taka niespodzianka. Okazało się, że dietetyczne
trufelki to bardzo zdrow e i smaczn e słodkości . Fajnie pasuje jako szybka przekąską po treningu, al e także j ako dodatek do popołudniowej
kawy :) S próbujcie sami :)przepis na 20
trufliŹródło

200g
daktyli150g
migdałów50g wiórek
kokosowych3 łyżki karobu100g
czekolady gorzkiejDaktyle przełóż do niewielkiego garnka, zalej je 100ml
wody i gotuj do czasu, aż będą miękkie. Następnie odstaw je na chwilę do przestygnięcia. W tym czasie zmiksuj
migdały (nie muszą być zmiksowane bardzo drobno). Ciepłą masę
daktylową zmiksuj dokładnie z
czekoladą. Gotową masę oraz
wiórki kokosowe dodaj do
migdałów. Całość wymieszaj dokładnie, tak aby składniki się połączyły. Tak przygotowaną masę zawiń w folię spożywczą i włóż na ok. 30 minut do lodówki. Gdy masa się już schłodzi, formuj z niej niewielkie kulki, każdą z nich obtocz w
kakao. Gotowe
trufle włóż jeszcze na 1h do lodówki.Smacznego ;)

