Wykonanie

Co się dzieję po połączeniu wiórek
kokosowych,
migdałów i bakalii? Powstają pyszne i zdrowe pralinki. Kolejny przepis znaleziony na blogu Jadłonomia, lekko zmieniony. Nieważne z czyjego przepisu skorzystacie, na pewno na stałe wejdzie do waszego słodkiego menu. Uwielbiam takie zdrowe połączenia. Wiadomo, że mają trochę kalorii, ale niosą z sobą jakąś wartość, a o to przecież chodzi (przynajmniej dla mnie).Składniki:- 1 szklanka wiórek
kokosowych + do obtoczenia- 3/4 szklanki
migdałów- 1/4 szklanki sparzonych
suszonych moreli- 1/4 szklanki sparzonych
daktyli- skórka otarta z 1 małej
pomarańczy- 3 łyżki soku z
pomarańczyDo malaksera z ostrzem lub blendera wrzuć
migdały i
wiórki kokosowe i posiekaj na drobno. Dodaj pozostałe składniki i posiekaj wszystko. W mokrych rękach (w wodzie lub soku) uformuj okrągłe kulki z masy i obtocz wiórkami kokosowymi. Jeśli masz silikonowe foremki na pralinki/ciasteczka włóż do nich ciasno masę pralinkową, włóż na pół godziny do lodówki. Wyciśnij z foremki pralinki i obtocz wiórkami. Trzymaj w szczelnym pojemniku (do dwóch tygodni).
