ßßß

Przygotowanie:Masa grysikowa: W garnku zagotować mleko ,dodać masło , cukier oraz kakao.Gdy składniki się rozpuszczą wsypywać powoli kaszę mannę ,energicznie mieszając.Gotować 2-3 min.Masa jabłkowa: Jabłka obrać,pokroić w kostkę.Przełożyć do garnka, dusić do momentu aż się porozpadają.Podać cukier waniliowy oraz masło.Zostawić na gazie do momentu rozpuszczenia się masła, dokładnie wymieszać.Polewa: W garnku roztopić masło, dodać połamana na kostki czekoladę, mieszać do jej rozpuszczenia.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia oraz 1/2 ilości herbatników.Wyłożyć masę grysikową, rozsmarować.Wierch przykryć masą jabłkową oraz pozostałymi herbatnikami.Całość przykryć polewą czekoladową.SmacznegoPost navigation← Lekko słodkie ciasto z kwaśnym akcentem śmietany oraz smakiem malinowego budyniu.Syte pierogi z farszem ziemniaczanym.Zadowolą się nimi takrze wegetarianie . →