Wykonanie
Pyszne, tanie i bez pieczenia. Do masy możemy dodać 2 łyżki
rumu lub parę kropel
aromatu rumowego. Doskonałym dodatkiem będą również
bakalie.

32 sztuki
herbatników typu petitki1 litr
mleka1 i 1/4 szklanki
kaszy manny2 kopiaste łyżki
kakao1 szklanka
cukru2 łyżki
cukru waniliowego250 gramów
masła lub
margarynypolewa czekoladowagarść
wiórków kokosowych do posypaniaKwadratową blaszkę o
boku 24 cm wyłożyć
herbatnikami. Litr
mleka zagotować z
cukrem,
cukrem waniliowym,
masłem, wsypywać stopniowo
kaszę mannę, gotować do zgęstnienia, dodać
kakao, dobrze wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na
herbatniki, wyrównać powierzchnię, przykryć pozostałymi
ciastkami.

Ciasto odłożyć do schłodzenia, polać
polewą czekoladową, posypać wiórkami, wstawić do lodówki na kilka godzin.
