ßßß Cookit - przepis na Krem orzechowy (do ciast i deserów)

Krem orzechowy (do ciast i deserów)

nazwa

Wykonanie

· Prosty do przygotowania krem na bazie masła orzechowego to idealny dodatek do babeczek, ciast czy ciasteczek. Urozmaici i podrasuje nasze wypieki. Osobiście uwielbiam ten krem podjadać bezpośrednio ze słoiczka ;). Uczta dla łasuchów.
200 g miękkiego masła
· 250 g masła orzechowego
· 4 łyżki cukru pudru
· 7 łyżek bitej śmietany (kremówka ubita na sztywno z łyżką cukru waniliowego i łyżeczką ekstraktu waniliowego)
· 1/2 łyżeczki soli
Masło ucieramy z masłem orzechowym, cukrem pudrem i solą. Na sam koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Słodki krem do ciast i deserów gotowy. Smacznego!
Źródło:http://fully-flavoured.blogspot.com/2015/11/krem-orzechowy-do-ciast-i-deserow.html