Wykonanie
Cześć, czołem ! Jak tam się macie, Kochani, hmm ?Ja właśnie wróciłam z treningu, naładowana...fajnie było ;d Kto by to pomyślał ;D W ogóle, jest fajnie ostatnimi czasy....<3 No, ale nie o tym, a o jedzeniu powinnam coś sklecić. Muffiny mam.Z
dżemem malinowym. Dobreee, nie
powiem, ale ale aleee.....ja tam dwie zjadłam tylko na próbę, żeby ocenić czy to dobre, a reszta poszła w świat. Przepis jak to przepis na babeczki, banalny, mieszam, łączysz, w papiloty i bayo w piekarnik. Jeśli lubicie muffinki, Wasze pociechy, to zachęcam do spróbowania.
Dżem malinowy można zastąpić czymkolwiek, co kto lubi ;) Przepisu jakoś specjalnie nie modyfikowałam, od siebie dodałam szczyptę
cynamonu i
żurawinę, tyle. Enjoy!Przygotowanie: 35 minutSkładniki:2 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
cukru ( u mnie trzcinowy)łyżeczka
proszku do pieczeniaopakowanie
cukru wanilinowego1/4 łyżeczki
soli różowej drobnoziarnistejszklanka
mleka1/2 szklanki
oleju rzepakowego1
jajo*
dżem malinowy #homemade*
cukier puder* odrobina
żurawiny - ode mnie* Inspiracja TUSuche składniki łączę ze sobą, oczywiście
mąkę przesiewam. Mokre składniki mieszam.Obie ingrediencje łaczę, mieszam do chwili aż powstanie gładka, jednolita masa.Przygotujcie sobie blachę do muffinek, papilotki.Każdą z papilotek wypełniam po łyżeczce ciasta, na to
daję łyżeczkę
dżemu, przykrywam łyżeczką masy. Tak postępuję z każdą następną, ciasta wystarczy na 12 sztuk ;)Babeczki piekę w 190 st. przez 25 minut.Po ostygnięciu można je lekko posypać
cukrem pudrem, ale bez przesady, babki same w sobie są słodkie :)