ßßß
Print RecipeDanie DeseryKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania12 babeczek 30 minutCzas gotowania Passive Time20 minut 2 godzinyPorcje Czas przygotowania12 babeczek 30 minutCzas gotowania Passive Time20 minut 2 godziny
Pieguskowe cupcakePrint RecipeDanie DeseryKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania12 babeczek 30 minutCzas gotowania Passive Time20 minut 2 godzinyPorcje Czas przygotowania12 babeczek 30 minutCzas gotowania Passive Time20 minut 2 godzinySkładnikiciasto200 ml maślanki400 ml mąki150 ml cukru100 ml oleju2 szt. jajek2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka pasty waniliowej(lub ekstraktu)50 g czekolady(dowolnej)1/2 szklanki posiekanych orzechówKrem200 ml śmietany kremówki250 g mascarpone3 łyżki nutelliInne6 szt. pieguskówPorcje: babeczekSposób przygotowaniaCiastoPiekarnik nagrzać do 200 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami.W misce wymieszać wszystkie suche składniki (poza czekoladą i orzechami) i wymieszać. Dodać składniki mokre i wymieszać do uzyskania jednolitej masy (konsystencji budyniu). Dodać posiekaną czekoladę i posiekane orzechy. Wymieszać.Napełnić ciastem papilotki do 3/4 wysokości. Piec 20 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić.KremW misie ubić mikserem śmietanę kremówkę na bitą śmietanę. Dodać mascarpone i Nutellę i wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Krem schłodzić w lodówce około 30 minut.Wystudzone babeczki dekorujemy kremem dekorując przed podaniem połówką ciastka. Przechowywać w lodówce.Share this Recipe