ßßß
MurzynekPrint RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania1 foremka 15 minutCzas gotowania Passive Time50 minut 60 minutPorcje Czas przygotowania1 foremka 15 minutCzas gotowania Passive Time50 minut 60 minut
MurzynekPrint RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania1 foremka 15 minutCzas gotowania Passive Time50 minut 60 minutPorcje Czas przygotowania1 foremka 15 minutCzas gotowania Passive Time50 minut 60 minutSkładniki200 g masła lub margaryny1,5 szklanki cukru5 łyżek kakao1/2 szklanki mleka2 szklanki mąki3 szt. jajek1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonejPorcje: foremkaSposób przygotowaniaW garnku rozpuścić margarynę/masło z cukrem i kakao, następnie dodać mleko. Masę przelewamy do formy (blacha, tortownica, forma na babkę).Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, dodać do polewy wraz z jajkami, dokładnie wymieszać (można użyć miksera).Ciasto pieczemy 50 minut w temp. 180 C (do suchego patyczka).Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.Share this Recipe