Wykonanie
MurzynekPrint RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania1 foremka 15 minutCzas gotowania Passive
Time50 minut 60 minutPorcje Czas przygotowania1 foremka 15 minutCzas gotowania Passive
Time50 minut 60 minut
MurzynekPrint RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania1 foremka 15 minutCzas gotowania Passive
Time50 minut 60 minutPorcje Czas przygotowania1 foremka 15 minutCzas gotowania Passive
Time50 minut 60 minutSkładniki200 g
masła lub
margaryny1,5 szklanki
cukru5 łyżek
kakao1/2 szklanki
mleka2 szklanki
mąki3 szt.
jajek1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia0,5 łyżeczki
sody oczyszczonejPorcje: foremkaSposób przygotowaniaW garnku rozpuścić margarynę/masło z
cukrem i
kakao, następnie dodać
mleko. Masę przelewamy do formy (blacha, tortownica, forma na babkę).
Mąkę przesiać razem z
proszkiem do pieczenia, dodać do polewy wraz z
jajkami, dokładnie wymieszać (można użyć miksera).Ciasto pieczemy 50 minut w temp. 180 C (do suchego patyczka).Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać
cukrem pudrem.Share this Recipe