Wykonanie


Składniki:1 szklanka
makaronu w kształcie
ryżu ( 225g ),puszka
kukurydzy ( 340g, a po odsączeniu 285g ),puszka
ananasa ( 565g, a po odsączeniu 340g ),1 świeża
czerwona papryka,260g
szynki gotowanej ( ja użyłam w plasterkach ),270g
sera feta,
sól,
pieprz,
majonez.Przygotowanie:
Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i przepłukać zimną
wodą.
Paprykę czerwoną przekroić na pół, oczyścić i umyć, pokroić w kostkę.
Szynkę gotowaną,
ser feta również pokroić w kostkę, a
ananasa pokroić na kawałki.
Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać z
majonezem i
pieprzem. Sprawdzić czy jest konieczność dodania
soli. Posolić ewentualnie i wymieszać ponownie.



Smecznego!!!