Składniki:3-4 garście rukoli50 g solonych z zalewy lub marynowanych grzybków (borowiki, kurki itp.)80 g sera pleśniowego, miękkiego.1/2 średniej cukinii1 główka kiszonego czosnku2 łyżki sezamu3 łyżki oliwy z oliwekświeżo mielony pieprzPodane składniki wystarczą do przygotowania sałatki dla 2 osóbPrzygotowanieRukolę myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym lub w suszarce do sałaty.Cukinię kroimy w skośne plastry, a każdy plaster na pół. Na patelni na 2 łyżkach oliwy na dość mocnym ogniu smażymy cukinię, tak by się zrumieniła z obu stron ale nie była zbyt miękka.Grzyby odsączamy z zalewy i przepłukujemy pod bieżącą, zimną wodą, tak by wypłukać z nich możliwie jak najwięcej soli.Ser kroimy w plastry bądz trójkąty.Czosnek kiszony dzielimy na ząbkiNa półmisku układamy rukolę, cząstki sera, grzybki oraz czosnek. Składniki obkładamy podsmażoną cukinią oraz polewamy oliwą ze smażenia cukinii. Całość posypujemy sezamem oraz świeżo zmielonym pieprzem.Składniki tej sałatki są tak dobrane, że nie wymaga ona poza oliwą z oliwek żadnego sosu. Wystarczy odrobina pieprzu i do smaku nic więcej nie potrzeba.