ßßß
Składniki: (dla 1 osoby)1/2 szklanki mleka9 łyżek płatków ryżowych1 jabłkoduża szczypta cynamonu1 łyżeczka cukruPrzygotowanie:Przygotowujemy 1/2 szklanki gorącego mleka (ja podgrzałam swoje w mikrofalówce, ale możecie zrobić to tradycyjnie).Przygotowujemy naczynie do zapiekania. Wsypujemy do niego płatki ryżowe, zalewamy gorącym mlekiem. Na wierzch ścieramy na tarce na grubych oczkach jabłko. Całość posypujemy dużą szczyptą cynamonu.Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 20 minut. Podajemy ciepłe.
Smacznegoczwartek, 24 września 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog