ßßß

SKŁADNIKI1 płat ciasta francuskiego3-4 jabłka z czerwoną skórką2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cynamonusok z połowy cytryny1/2 szklanki wodyjedno jajkoforemki na muffinyWYKONANIEDo garnka wlewamy wodę dodajemy 1 łyżkę cukier i wyciskamy cytrynę. Doprowadzamy do wrzenia. Jabłka kroimy na połówki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie plastry.
Do wrzątku dodać jabłka i gotować 2 minuty. Powinny lekko zmięknąć. Odcedzamy i studzimy.
Cukier wymieszać z cynamonem.Płat ciasta wyjąc z foli . I pokroić na 2 cm. płaty.
Rozwinąć każdy kawałek, posmarować rozmąconym jajkiem posypać cynamonem z cukrem. Podzielić jeszcze na pół.

Na płat układać jabłka, by półokrągła część wystawała poza ciasto. Zwijać w rulonik bardzo lekko , nie ściskać..Układać w foremkach na muffinki. Piec 20 min. W temperaturze 200-220 stopni.


SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.