ßßß


SKŁADNIKI:Na omlet: ( 1 porcja)2 jajka2 łyżeczki cukru trzcinowego1 łyżeczka cynamonu2 płaskie łyżki mąki pełnoziarnistej1 łyżka masła klarowanegoDo środkajagody w soku własnym ( w lecie świeże) lub dowolny słodki wypełniacz.WYKONANIE:Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy cynamon i mąkę- mieszamy. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka. Dodajemy do żółtek - mieszamy.Na patelni rozgrzewamy masło ( powinno być bardzo gorące). Wlewamy masę na omlet. Po ścięciu podważmy łopatką, by masa z góry wylała się pod spód omletu. Czekamy chwilę ,aż się zetnie. Odwracamy na druga stronę. Smażymy omlet góra 2 minuty.Wykładamy na talerz. Na jedną polowe kładziemy odsączone z soku jagody. Przekładamy drugą.Na wierzch też dajemy kilka jagód i odrobinę soku. Gotowe.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.