ßßß


SKŁADNIKI:1/2 kg udźca z indyka, bez kości30 dag piersi z kurczaka20 dag. filet z indyka2 łyżeczki żelatyny1 łyżeczka soli peklowanej1/2 szklanki wody2 łyżki przyprawy do drobiuziele angielskie 3 ziarenka, liść laurowyWYKONANIE:Mięso płuczemy , osuszamy ręcznikiem papierowym. kroimy na duże kawałki.Wrzucamy do miski, dodajemy rozdrobniony liść laurowy, ziarenka ziela angielskiego i pozostałe przyprawy.Wsypujemy żelatynę i wlewamy wodę.Mieszamy długo, aż wszystko się dobrze połączy i powstanie kleista masa.napełniamy woreczek i wkładamy do szynkowara. zamykamy. Trzymamy w chłodnym miejscu ok. 8 godzin.Gotujemy 1,5 godziny ( mięso drobiowe wymaga krótszego gotowania) w temperaturze 90 stopni.Studzimy tak ok 5 godzin i gotowe.



SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.