ßßß

SKŁADNIKI1 udziec z indyka duży1 podwójna pierś drobiowa2 łyżeczki żelatyny1 łyżeczka soli peklowanej1/2 szklanki wody2 łyżki przyprawy do drobiuziele angielskie 3 ziarenka, liść laurowy5 ząbków czosnkuWYKONANIE:Mięso płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. kroimy na duże kawałki.Wrzucamy do miski, dodajemy rozdrobniony liść laurowy, ziarenka ziela angielskiego i pozostałe przyprawy, czosnek dajemy w całości jeśli mały, duży przekroić na pół.Wsypujemy żelatynę i wlewamy wodę.Mieszamy długo, aż wszystko się dobrze połączy i powstanie kleista masa.Napełniamy woreczek i wkładamy do szynkowaru. Zamykamy.Trzymamy w chłodnym miejscu ok. 8 godzin.Gotujemy 1,5 godziny ( mięso drobiowe wymaga krótszego gotowania) w temperaturze 90 stopni.Studzimy tak ok 5 godzin i gotowe.


SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.