Wykonanie
Tuńczyka wszyscy lubią w moim domu,dlatego często pojawia się w postaci rożnych past. Dzisiaj proponuję
tuńczyka z
twarogiem ,
ogórkiem i jakiem. Smaczna pasta, a jeśli jeszcze do tego zrobimy domowe
pieczywo, to mamy królewska ucztę
śniadaniową.
Pieczywo tutaj: Chlebek wiejski
SKŁADNIKI1 puszka
tuńczyka w oleju1 łyżeczka
majonezuodrobina
musztardy3
jajkapół pęczka
szczypiorku10 dag. lekkiego
twarogujeden większy
ogóreksól,
pieprzWYKONANIE
Tuńczyka odlewamy z
oleju i wrzucamy do miski, dodajemy, pokruszony
ser, pokrojony
szczypior, rozdrobnione
jajka i pokrojony drobno
ogórek. Solimy ,
pieprzymy i mieszamy składniki pasty.
Układamy na półmisku, dekorujemy.Podajemy z
pieczywem wiejskim, np: TAKIM
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.